Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. 

Heeft u een andere vraag die u hieronder niet beantwoord ziet? Aarzel niet en neem dan gerust contact met ons op. Met plezier zullen wij uw vragen beantwoorden.

Heeft het Catshuys ook een gemeenschappelijke ruimte en/of een speelkamer? 
Het Catshuys heeft geen gemeenschappelijke ruimte; er zal nooit sprake zijn van fysiek contact tussen katten die vreemd zijn van elkaar! Het verplaatsen van de katten vanuit hun eigen (veilige en bekende) kamer naar een onbekende ruimte geeft opnieuw extra stress wat we juist willen voorkomen. De kamers zijn ruim genoeg om te klimmen, naar buiten te kunnen kijken, te spelen met een voerpuzzel, een balletje of zacht speeltje, eventueel v.v. catnip. Er wordt ook met de katten gespeeld om het jacht- en kliminstinct te stimuleren.
Kunnen de katten ook naar buiten in Het Catshuys? 
Het Catshuys heeft geen buitenverblijven. Om onze hoge hygiene-standaard te kunnen waarborgen, zou er veel arbeid in het schoonmaken gaan zitten, wat ten koste zou gaan van de aandacht die wij liever aan de katten besteden. Tevens willen wij voorkomen dat onze hotelgasten belaagd worden door wespen, vlooien, teken en andere mogelijke ziekteverwekkers.
Gaat mijn kat zich niet vervelen in zo'n kleine ruimte? 
Een kamer in Het Catshuys is uiteraard kleiner dan de ruimte die een kat in huis tot z'n beschikking heeft. In een 'normaal' huiselijke situatie slaapt een kat gemiddeld ca. 16-20 uur per dag. De rest van de tijd verplaatst hij zich door het huis, van ligplekje naar ligplekje. Ongeveer 15-30 minuten is een kat daadwerkelijk lichamelijk actief met rennen, spelen, klimmen e.d. Verdeeld over de dag krijgt iedere kat dagelijks 1 op 1 aandacht in de vorm van spelen, aaien, vachtverzorging, knuffelen of gewoon even in de kamer voor een momentje op schoot. Daarnaast bieden we voerpuzzels aan voor de mentale stimulatie.  
Waarom is Het Catshuys duurder dan een gemiddeld kattenpension?
Ons kattenhotel is zijn waarde waard! Het Catshuys is namelijk niet te vergelijken met een gemiddeld kattenpension waar katten in een groep verblijven. Iedere kamer in Het Catshuys is voorzien van een luxe krabpaal met heerlijke zachte ligplekjes. Na ieder verblijf van een kat wordt een kamer zeer grondig gereinigd en ontsmet, worden alle ligbedjes, kleedjes, kussens e.d. op 60ยบ gewassen zodat de volgende kat in een frisse, schone kamer komt waar zo min mogelijk geurtjes van andere katten zijn. Er zijn meer materialen nodig die vaker vervangen moeten worden en de arbeid om de kamers schoon te houden, is zeer intensief. 
Als ik zelf eten voor mijn kat mee breng, is het verblijf van goedkoper?
Een kat eet gemiddeld 50 gram brokjes per dag. Omdat wij als hotel het voer in grote hoeveelheden inkopen, ligt onze inkoopprijs een stuk lager dan wat u zelf betaalt. De kosten van voer per dag voor 1 kat zijn zo laag, dat dit nauwelijks invloed heeft op de dagprijs. 
Mijn kat komt nooit buiten dus dan hoef ik 'm toch ook niet te laten inenten?
Juist als uw kat nooit buiten komt, is vaccineren heel belangrijk als hij/zij in een kattenhotel gaat logeren! Met een vaccinatie worden virussen en/of bacterieen in een verzwakte vorm toegediend met als gevolg dat een kat hiertegen antistoffen gaat aanmaken. Katten die nooit buiten komen, worden niet geconfronteerd met deze ziekteverwekkers en maken dus ook geen anti-stoffen aan. De weerstand is daardoor lager dan katten die veel buiten komen en/of wel gevaccineerd zijn wat ze vatbaarder maakt voor ziektes. T.g.v. stress in een kattenhotel (nieuwe omgeving, andere geuren) gaan katten vaak slechter eten wat ze extra vatbaar maakt. Meer informatie over het belang van vaccineren leest u op de 'gezondheid' pagina. 

Neemt u gerust contact met ons op als uw vraag niet (voldoende) beantwoord is.