Het kattenpension

kattenpension Het Catshuys in Ermelo
kattenhotel Het Catshuys in Ermelo

In kattenpension Het Catshuys voelen onze gasten zich snel veilig in hun eigen royale kamer, die exclusief voor hén gereserveerd is.  Je zou daarom ook wel van een kattenhotel kunnen spreken.  In het pension  heerst een rustige, ontspannen sfeer en op de achtergrond klinkt zachte, kalmerende muziek. De temperatuur is aangenaam, zoals katten het graag hebben. 

De luxe kamers zijn exclusief gereserveerd voor alleen úw kat(ten) en hoeven niet gedeeld te worden met andere, vreemde katten. Daarmee houden we rekening met de natuurlijke behoeftes van de kat, die passen bij z'n solitaire gedragseigenschappen. In de natuur leeft een kat alleen, jaagt alleen en slaapt alleen; het gezelschap van onbekende soortgenoten wordt eigenlijk helemaal niet op prijs stelt, tenzij het gaat om voortplanting of groepen katten  rondom voedselbronnen (voornamelijk vrouwelijk en aan elkaar verwant). 

Het Catshuys is gesloten:
  - van 03 maart t/m 17 maart  2019

Kattenpension Het Catshuys ligt centraal in Nederland in een rustige omgeving en gemakkelijk bereikbaar vanaf de A28. Parkeren is geen probleem! 

 

 

 

Impressie Het Catshuys


De Kamers van het kattenpension

alleen katten uit hetzelfde gezin verblijven in een kamer

Iedere kat die in het kattenpension logeert, verblijft in zijn eigen,  sfeervol en royaal ingerichte kamer die niet met onbekende soortgenootjes gedeeld hoeft te worden. Wel zo veilig! Zo kunnen wij tevens  onze hotelgasten goed in de gaten houden of er voldoende gegeten en gedronken wordt én of de urine en ontlasting in orde is. 

Excellent kamer

 
 

Luxe kamer

 
 

Comfort kamer


Wij doen alles wat binnen ons vermogen ligt om de stress, die onvermijdelijk is door alle nieuwe ervaringen en vreemde geurtjes in het pension, zo snel mogelijk weg te nemen. Ontspannen kan alleen als je je veilig voelt, dus confrontatie met onbekende soortgenoten is in kattenpension Het Catshuys niet aan de orde! Een eigen kamer heeft nog wat bijkomende voordelen: de kans op het overdragen van besmettelijke ziektes via direct contact of via de ontlasting is nagenoeg uitgesloten want etensbakjes en kattenbakken worden niet met andere katten gedeeld.   

 


 Veel gestelde vragen 

Heeft het Catshuys ook een gemeenschappelijke ruimte en/of een speelkamer? 
Het Catshuys heeft geen gemeenschappelijke ruimte; er zal nooit sprake zijn van fysiek contact tussen katten die vreemd zijn van elkaar! Het verplaatsen van de katten vanuit hun eigen (veilige en bekende) kamer naar een onbekende ruimte geeft opnieuw extra stress wat we juist willen voorkomen. De kamers zijn ruim genoeg om te klimmen, naar buiten te kunnen kijken, te spelen met een voerpuzzel, een balletje of zacht speeltje, eventueel v.v. catnip. Er wordt ook met de katten gespeeld om het jacht- en kliminstinct te stimuleren.
Kunnen de katten ook naar buiten in Het Catshuys? 
Het Catshuys heeft geen buitenverblijven. Om onze hoge hygiene-standaard te kunnen waarborgen, zou er veel arbeid in het schoonmaken gaan zitten, wat ten koste zou gaan van de aandacht die wij liever aan de katten besteden. Tevens willen wij voorkomen dat onze hotelgasten belaagd worden door wespen, vlooien, teken en andere mogelijke ziekteverwekkers.
Gaat mijn kat zich niet vervelen in zo'n kleine ruimte? 
Een kamer in Het Catshuys is uiteraard kleiner dan de ruimte die een kat in huis tot z'n beschikking heeft. In een 'normaal' huiselijke situatie slaapt een kat gemiddeld ca. 16-20 uur per dag. De rest van de tijd verplaatst hij zich door het huis, van ligplekje naar ligplekje. Ongeveer 15-30 minuten is een kat daadwerkelijk lichamelijk actief met rennen, spelen, klimmen e.d. Verdeeld over de dag krijgt iedere kat dagelijks 1 op 1 aandacht in de vorm van spelen, aaien, vachtverzorging, knuffelen of gewoon even in de kamer voor een momentje op schoot. Daarnaast bieden we voerpuzzels aan voor de mentale stimulatie.  
Waarom is Het Catshuys duurder dan een gemiddeld kattenpension?
Iedere kamer in Het Catshuys is voorzien van een luxe krabpaal. Na ieder verblijf wordt een kamer zeer grondig gereinigd en ontsmet, gaan alle ligbedjes, kleedjes, kussens e.d. in de was zodat de volgende kat in een schone kamer komt waar zo min mogelijk geurtjes van andere katten zijn. Er zijn meer materialen nodig die vaker vervangen moeten worden en de arbeid om de kamers schoon te houden, is zeer intensief. 
Als ik zelf eten voor mijn kat mee breng, is het verblijf dan goedkoper?
Een kat eet gemiddeld 50 gram brokjes per dag. Omdat wij als hotel het voer in grote hoeveelheden inkopen, ligt onze inkoopprijs een stuk lager dan wat u zelf betaalt. De kosten van voer per dag voor 1 kat zijn zo laag, dat dit nauwelijks invloed heeft op de dagprijs. 
Mijn kat komt nooit buiten dus dan hoef ik 'm toch ook niet te laten inenten?
Juist als uw kat nooit buiten komt, is vaccineren heel belangrijk als hij/zij in een kattenhotel gaat logeren! Met een vaccinatie worden virussen en/of bacterieen in een verzwakte vorm toegediend met als gevolg dat een kat hiertegen antistoffen gaat aanmaken. Katten die nooit buiten komen, worden niet geconfronteerd met deze ziekteverwekkers en maken dus ook geen anti-stoffen aan. De weerstand is daardoor lager dan katten die veel buiten komen en/of wel gevaccineerd zijn wat ze vatbaarder maakt voor ziektes. T.g.v. stress in een kattenhotel (nieuwe omgeving, andere geuren) gaan katten vaak slechter eten wat ze extra vatbaar maakt. Meer informatie over het belang van vaccineren leest u op de 'gezondheid' pagina. 


Klantreviews

 

Gina

"Gina is een oude poes en vindt het niet leuk als ze in een groep geplaatst wordt. Daarom was het Catshuys een ideaal kattenhotel om Gina te laten logeren tijdens onze vakantie. Monique is zeer kundig en weet wat een poes fijn vindt. Nadat we Gina weer gehaald hadden was ze snel weer gewend thuis en was er geen spoortje van stress te bekennen. Dat hebben we wel eens anders meegemaakt bij een ander kattenpension, waar Gina in een groep geplaatst was. Heel leuk is dat Monique ons tijdens de vakantie op de hoogte heeft gehouden van het wel en wee van Gina door foto's en filmpjes te sturen."

 
 

Igor en Boris

"Onze 2 Bengalen Igor en Boris net terug van een weekje logeren. Al heel wat op de website gezien, maar toen we het werkelijk zagen, vielen we als een blok voor dit duidelijk met liefde en kennis van zaken opgezet kattenpaleis. De rustgevende, lichte en uitnodigende kamers, konden onze katers ook bekoren. Geen spoortje stress. Wij konden met een gerust hart weg. Monique heeft ons middels foto's en berichtjes op de hoogte gehouden. Daar waren we blij mee. Ze is vakkundig, liefdevol en heeft er alles aan gedaan om het ze zo goed mogelijk naar de zin te maken en uitstekend verzorgd! Als wij nog eens weggaan, hoeven we ons niet meer af te vragen waar we onze katten een goed onderkomen kunnen bieden. Helemaal top!"

 

 
 

Pebbles

"Voor ons de eerste keer dat Pebbles naar een hotel ging en het is top bevallen! We kregen veel updates en ze kwam totaal ontspannen thuis. De volgende keer boeken we zeker weer hier!"

 


Het Catshuys is aangesloten bij brancheorganisatie Dibevo